уторак, 8. септембар 2015.

Djuveč sa kobasicom i taranom




 Pečenjem kobasice puštaju svoje sokove koje se mešaju sa povrćem i testeninom i daju ovom jelu divan ukus i aromu i sočnost.

Potrebno je:

2 glavice crnog luka
2 crvene paprike
2 zelene paprike
2 žute paprike
4 veća paradajza
1 kašika mlevene crvene paprike
so, mleveni biber
1/2 kašičice suvog bosiljka
1/2  kašičice  kurkume u prahu
200 gr tarane
400 gr polutrajne kobacise
5 dcl vode

Priprema:

Luk iseckati na kockice, papriku iseckati na kockice, paradaju oguliti i iseckati na kockice.
Na 2 kašike ulja pržiti seckani luk i papriku da malo omekša, dodati seckani paradaj  i još 1 minut pržiti uz mešanje.
Dodati taranu, bosiljak, so, mleveni biber, kurkumu i mlevenu crvenu papriku. Masu staviti u posudu za pečenje.
Polutrajnu kobasicu oguliti iseći na krupnije komade i po vrhu zarezati, poredjati po povrću .Sve zaliti sa 5 dcl tople vode i peći na 200 stepeni 30 minuta.





















Нема коментара :

Постави коментар